Evitarea carnii rosii si albe si consumul unei diete pe baza de legume, fructe, cereale integrale si nuci, nu numai ca iti pot imbunatati sanatatea, dar iti pot oferi multe alte beneficii.
Iata 5 motive sa devii vegetarian!
1. In comparatie cu consumatorii de carne, persoanele care urmeaza odieta vegetariana prezinta un risc mai mic de a dezvolta boli de inima.
Conform studiilor, vegetarienii prezinta un risc cu pana la 25% mai mic de a se confrunta cu boli cardiovasculare, in comparatie cu persoanele care consuma carne. Evitarea grasimilor saturate si a colesterolului gasite in produsele de origine animala si consumul de produse vegetale bogate in fibre care reduc colesterolul este extrem de benefic pentru inima.
2. De asemenea, vegetarienii au un risc mai mic de a dezvolta cancer decat cei care obisnuiesc sa consume carne.
Urmarea unei diete bazata pe legume si fructe este strans legata de un risc redus de aparitie a mai multor tipuri de cancere. Exista dovezi ca vegetarienii tind sa aiba o rata mai mica de cancer in comparatie cu populatia generala. De fapt, consumul de carne rosie si carne procesata este asociata in mod constant cu o crestere a riscului de cancer colorectal.
3. Dieta vegetariana ajuta la pierderea kilogramelor in plus.
In medie, vegetarienii tind sa aiba un indice de masa corporala mai scazut decat cei care consuma carne. Mai mult de doua treimi (68,8%) din populatia lumii se confrunta cu obezitate.
Vegetarienii tind sa aiba un IMC mai mic datorita consumului unei diete bazate pe alimente bogate in fibre si care contin mai putine calorii.
4. Traiesti mai mult.
Conform unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Oxford si publicat in British Medical Journal, vegetarienii traiesc cu sase ani mai mult decat persoanele care consuma carne in mod regulat. Dietele pe baza de legume si fructe sunt, in general, bogate in fibre, fitonutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale, toti acestia ajutand la intarirea sistemului imunitar. In plus, dieta vegetariana poate preveni si inversa anumite boli cronice.
5. Eviti contaminantii alimentari toxici.
Alimentele din carne pot contine contaminanti precum hormoni, erbicide, pesticide si antibiotice. Deoarece aceste toxine sunt toate solubile in grasimi, ele se concentreaza in carnea grasa a animalelor. Ca sa nu mai vorbim ca produsele din carne pot contine virusi, bacterii si paraziti precum salmonella, toate acestea putand sa provoace probleme de sanatate.