Blog, Frumusete

By shunemar

Alegerea Rochiei Potrivite pentru Tipul Tău de Corp

Alegerea rochiei perfecte pentru un eveniment special poate fi o provocare, însă nu este ceva imposibil dacă îți cunoști bine corpul.

Tipuri de Corp și Rochiile Potrivite

1. Corp în formă de pară

Dacă ai umeri și bust mai înguști și șolduri mai late (în formă de pară) , optează pentru rochii cu partea superioară ajustată sau cu fustă în linie A. Acestea echilibrează proporțiile și îți pun în valoare silueta. Fustele în linie A te ajută să maschezi lățimea șoldurilor, în timp ce un top atrăgător îți va atrage privirile spre partea superioară a corpului.

2. Siluetă dreaptă

Dacă ești slabă, cu un aspect drept accentuează-ți curbele subliniindu-ți talia. Rochiile cu talie înaltă, cu curea sau cu material înfășurat în jurul taliei sunt alegeri excelente. Poți alege și un decolteu adânc în V pentru a adăuga un plus de stil.

3. Bust generos

Dacă ai un bust generos, este important să alegi o rochie care oferă suport adecvat. Caută rochii care oferă o acoperire completă și care îți permit să alegi dintr-o varietate de decoltee și stiluri, fără a compromite confortul.

4. Corp mic

Rochiile scurte, care dezvăluie picioarele, sau cele cu volane pot adăuga vizual câțiva centimetri staturii tale. Aceste stiluri te vor face să pari mai înaltă și mai proporționată.

5. Forma de clepsidră

Dacă ai un corp în formă de clepsidră, cu bust și șolduri proporționale și o talie definită, te poți considera norocosă că majoritatea stilurilor de rochii îți vor sta bine. Experimentează cu diverse modele pentru a vedea ce îți place cel mai mult și ce îți flatează cel mai bine formele.

Întrebări Frecvente

Cum știu ce tip de corp am? Poți determina tipul tău de corp măsurând proporțiile dintre umeri, talie și șolduri.

Ce tip de material este recomandat pentru rochiile de seară? Materialul depinde de stilul și confortul personal, dar materialele populare includ satinul, șifonul și dantela.

Cum pot să accesorizez rochia în funcție de tipul de corp? Folosește accesorii pentru a echilibra silueta. De exemplu, o curea subțire poate accentua talia, iar un colierpoate atrage atenția spre decolteu.

Ce culori ar trebui să aleg pentru rochia mea? Alege culori complementare cu tonul pielii tale

Este necesar să port tocuri înalte cu rochia? Nu este obligatoriu, dar tocurile înalte pot ajuta la elongarea siluetei. Alege încălțăminte cu care te simți confortabil.