Uncategorized

By shunemar

Sfaturi de călătorie – Ce să iei întotdeauna cu tine atunci când mergi în vacanță

Planifici să mergi într-o vacanță? Pentru a putea aduna amintiri frumoase în albumele de fotografii, un prim pas este pregătirea corectă a bagajului. Ce să iei cu tine în vacanță, în așa fel îcât să nu cari zeci de kilograme, dar să fii mereu pregătit pentru situații neprevăzute?

Documente – Asigură-te că ai toate actele

Primul și cel mai important aspect când pregătești bagajul sunt documentele. Iată ce nu trebuie să îți lipsească:

 • Pașaportul și/vsau cartea de identitate. Verifică valabilitatea acestora și asigură-te că sunt acceptate în țara în care călătorești.
 • Permisul de conducere. Util dacă plănuiești să închiriezi o mașină.
 • Biletele de avion, tren sau alte rezervări confirmate. Întotdeauna o idee bună să ai o copie fizică, chiar dacă le ai și în format digital. Nu știi niciodată când ți se strică telefonul.
 • Asigurarea de călătorie. Poate acoperi incidente medicale, anulări de zboruri și alte situații neprevăzute.

Îmbrăcămintea – Fii pregătit pentru orice tip de vreme

Indiferent că mergi într-o destinație exotică sau vrei să îl descoperi pe Moș Crăciun la Polul Nord, trebuie să ai la tine câteva piese vestimentare de bază:

 • Tricouri, bluze și pulovere care pot fi combinate ușor.
 • Pantofi comozi pentru mers. Ia întotdeauna la tine încălțăminte pe care ai mai purtat-o și care știi că este confortabilă;
 • Costum de baie. Chiar și dacă nu ești sigur că vei face plajă, nu ocupă mult spațiu. Inclusiv în țările reci e posibil să dai peste un izvor termal sau peste o saună confortabilă;
 • O jachetă impermeabilă sau o pelerină de ploaie. Ploaia te poate surprinde oriunde. Inclusiv în Dubai au fost inundații.

Produse de igienă personală

E important să ai la tine articole de toaletă, dar ține cont de restricțiile impuse de companiile aeriene (dacă zbori cu avionul). Șamponul, gelul de duș, periuța și pasta de dinți, cremele pentru îngrijirea pielii sau medicamentele de bază pentru dureri, alergii, rău de mișcare sau tulburări stomacale ar trebui să fie mereu în bagaj.

Tehnologie și alte accesorii

Nu uita de gadgeturile care sunt indispensabile în vacanță:

 • Încărcător pentru telefon și adaptoare. Dacă călătorești într-o țară cu alt tip de priză,asigură-te că ai la îndemână un adaptor potrivit.
 • O baterie externă, care îți permite să ai telefonul mereu încărcat, chiar și când ești pe drum.

Diverse

Nu în ultimul rând, există câteva lucruri adesea uitate, dar care pot fi salvatoare:

 • Ochelari de soare și cremă de protecție solară. Sunt indispensabile, indiferent de sezon.
 • O lanternă mică sau o lampă de cap. Utilă în camping, în drumeții sau în caz de urgențe.
 • Un sac de dormit ușor. Perfect pentru hostele fără lenjerie de pat sau pentru camping.

Pregătirea corespunzătoare a bagajului poate face diferența între o vacanță de vis și una plină de neplăceri. Lista de mai sus ar trebui să te ajute să te asiguri că ai tot ce îți trebuie, indiferent de destinația aleasă. Evident, în funcție de locul în care mergi poți să adaptezi bagajul. Pentru a nu uita nimic, înainte de a pleca fă-ți o listă cu tot ceea ce ar putea fi util și încearcă să fii cât mai organizat.