Uncategorized

By shunemar

Tot ceea ce trebuie să știi despre oja semipermanentă

Oja semipermanentă este o alternativă populară și convenabilă la oja tradițională datorită rezistenței sporite și a duratei mai mari de viață.

Cum funcționează oja semipermanentă?

Acest tip de ojă este aplicată în același mod ca și oja tradițională, însă are nevoie de uscare sub o lampă UV sau LED pentru a se fixa cât mai bine. Acest proces face ca oja să reziste mai mult timp pe unghii, reducând necesitatea de a o reface frecvent.

Avantajele ojei semipermanente

 • Rezistență în timp. Aceasta poate rezista pe unghii timp de două până la trei săptămâni fără să se cioblească sau să se estompeze.
 • Uscare rapidă. Datorită polimerizării sub lampă UV sau LED, oja semipermanentă se usucă mult mai rapid decât oja tradițională, ceea ce duce la economii de timp.
 • Are numeroase opțiuni de culoare. Oja semipermanentă este disponibilă într-o gamă largă de culori și nuanțe, oferind posibilitatea de a alege între o varietate de opțiuni pentru a se potrivi oricărui stil sau preferință.
 • Rezistență la ciobire. Datorită formulei sale speciale și a procesului de polimerizare, oja semipermanentă este mult mai rezistentă la ciobire și exfoliere în comparație cu oja tradițională.
 • Strălucire. De asemenea, aceasta ojă păstrează strălucirea și intensitatea culorii pentru o perioadă mai îndelungată de timp, oferind un aspect proaspăt și impecabil pentru mai mult timp.

Cum se aplică oja semipermanentă?

Aplicarea ojei semipermanente necesită câțiva pași simpli:

 1. Pregătirea unghiilor: Începe prin curățarea și tăierea unghiilor. Apoi, îndepărtează cuticulele și netezește suprafața unghiilor pentru a asigura o aplicare uniformă a ojei.
 2. Aplicarea stratului de bază: Aplică un strat subțire de bază și usucă-l sub lampa UV sau LED conform instrucțiunilor producătorului.
 3. Aplicarea ojei colorate: Aplică două straturi subțiri de ojă semipermanentă în culoarea dorită, asigurându-te că fiecare strat este uscat complet înainte de aplicarea celui următor.
 4. Aplicarea stratului de finisare: Aplică un strat subțire de finisare și usucă-l sub lampa UV sau LED pentru a sigila culoarea și a oferi un luciu strălucitor.
 5. Îndepărtarea excesului de ojă: Șterge unghiile cu o cârpă înmuiată în alcool izopropilic pentru a îndepărta orice reziduuri de ojă de pe piele sau de pe marginea unghiilor.

Cum se îndepărtează oja semipermanentă?

Cea mai simplă metodă prin care poți îndeparta oja semipermanentă de pe unghii este cu acetona:

 1. Înmoaie dischete de vată în acetona.
 2. Așază dischetele de vată pe fiecare unghie.
 3. Înfășoară unghiile în folie de aluminiu și lasă-le să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.
 4. După ce s-a înmuiat suficient, folosește un bastonaș de lemn pentru a îndepărta cu grijă oja.
 5. Finalizează procesul prin aplicarea unui ulei de cuticule care hidratează pielea.

1 thought on “Tot ceea ce trebuie să știi despre oja semipermanentă”

Leave a Comment